Останні Записи:
  • Склад та користь кавової… Багато хто починає свій день з чашки свіжозвареної кави і після цього щоденного ритуалу завжди залишається макуха, яку можна просто викинути у відро для сміття…
  • Як і чим підгодувати… Ожина нагадує на вигляд малину. Ягоди містять цінні елементи, корисні здоров'ю людини. Відомо кілька різновидів цієї культури і кожному для хорошого врожаю потрібен правильний догляд…
  • Декабрист: види, вирощування та… Квітка декабрист (загальна назва - Зигокактус, ботанічна - Шлюмбергера) родом з Південної Америки. З тропічних лісів вона впевнено перекочувала на українські підвіконня, добре пристосувалася до…
  • Борошниста роса: ознаки захворювання… Борошниста роса входить до переліку найпоширеніших захворювань рослин. Якщо ураження не лікувати, то насадження загинуть. Про причини розвитку грибкового захворювання, ефективні методи лікування та профілактики…
  • Вирощування білої смородини: від… Біла смородина - ніжні ягоди, які схожі на дорогоцінні кристали з дрібними кісточками всередині. Її іноді розглядають як різновид червоної смородини. Чим унікальні сорти білої…

Склад та користь кавової гущі для рослин

Кавова гуща як добриво: для яких рослин підходить

Багато хто починає свій день з чашки свіжозвареної кави і після цього щоденного ритуалу завжди залишається макуха, яку можна просто викинути у відро для сміття або використовувати кавову гущу як добриво для кімнатних рослин, квітів і городу. Відповідь на запитання, чи можна використовувати кавову гущу як добриво, очевидна: звісно, ​​можна! Але давайте детальніше розберемося, яку…

Навіщо білять дерева і як робити це правильно?

Навіщо білять дерева і як робити це правильно?

Кору плодових та декоративних дерев навесні обов’язково білять. Навіщо це робити та яку користь від цього отримує сад? Навіщо білять дерева і коли це роблять? До переліку обов’язкових заходів щодо догляду за садовими насадженнями входить побілка стволів. Таку процедуру проводять не просто для краси, а з певною метою. Навіщо білять дерева? Шар побілки захищає від…

Як і чим розкислити грунт на ділянці? Найефективніші методи

Як і чим розкислити грунт на ділянці?

У рослинництві вирішальним чинником є ​​якість грунту, від типу грунту залежить врожайність. Якщо грунт кислий, створені всі умови для активного зростання моху і мокриці, корисні ж культури в таких місцях не приймуться. Це з особливим кислотно-лужним балансом, який перекриває доступ важливим поживним елементам до рослин. У підвищеній кислотності не виживають корисні бактерії та мікроорганізми, які…

Чи потрібно використовувати добрива для хвойних рослин та навіщо?

Чи потрібно використовувати добрива для хвойних рослин та навіщо?

Вічнозелені рослини виробляють набагато більше кисню, ніж інші насадження. Тому з метою лікування органів дихання практикується поїздка в санаторії, оточені сосновими, ялиновими лісами. Але не обов’язково вирушати на курорт, щоб поправити здоров’я – можна на дачній ділянці посадити хвойні дерева. Залишається лише підібрати невибагливі види та дізнатися більше про догляд за ними. Туя, ялина та…

Обрізка і формування огірків, кабачків, цукіні і гарбузів

Як обрізати і формувати огірки, кабачки і гарбузи

Обрізка гарбузових культур – просто камінь спотикання у дачників. Одна половина дачників стверджує, що різати треба багато і в обов’язковому порядку, друга половина вважає, що не треба. Ми спробуємо пройти приблизно посередині. Формування огірків Огірки вирощують двома способами: вертикальним і горизонтальним (баштанним). Горизонтальним, врастил, або баштанним способом огірки вирощують в основному в південних регіонах. Так,…

Стимулятори росту: користь чи шкода для рослин?

Стимулятори росту рослин

Застосовувати стимулятори росту чи ні? Таким питанням задається більшість просунутих садівників і городників. Якщо при вирощуванні рослин для особистого користування це питання стоїть не так гостро, то в інтенсивному, промисловому, рослинництві без них обійтися неможливо. Марія СтавичЯ – садівник-любитель з багаторічним стажем. Моя любов до саду і городу почалася з малих років, коли ще я…